Werk maken van een menopauzebeleid: herbekijk het webinar

Meer dan de helft van vrouwen met (peri)menopauzeklachten ondervindt hiervan hinder op de werkvloer. Ook vinden veel vrouwen dit onderwerp nog moeilijk bespreekbaar met hun werkgever. 1 op de 10 vrouwen neemt ontslag door de menopauze en veel vrouwen krijgen de onterechte diagnose van burn-out of depressie. Hoog tijd om werk te maken van een menopauzebeleid.

Tijdens het webinar “Werk maken van een menopauzebeleid” deelden we inzichten in hoe de perimenopauze werkneemsters kan belemmeren in hun werk, wat je als werkgever kunt doen en wat de bouwstenen zijn van een menopauzebeleid. 

 

Het webinar over hoe je werk maakt van een menopauzebeleid herbekijken?

Voor degenen die het webinar hebben gemist of de informatie graag nogmaals willen bekijken, kan je het webinar hier opnieuw bekijken.

 

Waarom een webinar over het invoeren van een menopauzebeleid?

In België hebben zijn er nog maar weinig organisaties die al werk hebben gemaakt van een menopauzebeleid. Wij hebben ze zelf niet kunnen vinden. In de UK en Zweden zijn er al wel een aantal organisaties die werk hebben gemaakt van een menopauzebeleid. Ook vanuit de politiek komt er meer inzicht in het belang van het invoeren van een menopauzebeleid. Vlaams parlementslid Karin Brouwers van CD&V diende al een voorstel van resolutie in om een menopauzebeleid uit te stippelen. Een menopauzebeleid zorgt ervoor dat het thema bespreekbaar is en dat er gepaste ondersteuning kan worden geboden. Op deze manier gaat talent en expertise niet verloren in de organisatie.

Sandra Peeters, Inge Delva en Petra Peltenburg nemen jullie in het webinar mee in de verschillende aspecten van menopauze en menopauzebeleid. We stellen jullie hen graag voor.
Sandra is coach voor ondernemers en loopbaancoach. Ze begeleidt mensen die voor een grote verandering staan in hun professionele leven. Ze ervaart dat steeds meer vrouwen  en organisaties haar vinden als het gaat om vraagstukken rond (peri)menopauze en werk.
Inge is menopauzecoach. Het is haar missie om vrouwen en organisaties te informeren, empoweren en tools te geven om zichzelf hierin te ondersteunen. Ze doet dit via keynotes, infosessies en webinars, het ondersteunen in het invoeren van een menopauzebeleid en menopauzecoaching.
Petra is coach in loopbaan, veerkracht en leiderschap en oprichtster van Dialogisch. Dialogisch ondersteunt bedrijven en individuen via HR consultancy, coaching en loopbaanbegeleiding. Het introduceren van een menopauzebeleid valt hier ook binnen.

 

Het programma van het webinar:

  1. Inzicht en herkenning: Een diepgaande blik op de symptomen van de overgang en hoe ze het dagelijkse leven én werk kunnen beïnvloeden.
  2. De bouwstenen van een menopauzebeleid: voorbeelden van andere organisaties en de stappen die je kan zetten om werk te maken van een menopauzebeleid
  3. Coaching voor je werkneemsters
  4. Wat kan de werkneemster zelf doen?

Uit de vele inschrijvingen en de hoge betrokkenheid tijdens en na het webinar, bleek nog maar eens dat het hier gaat om een thema dat meer en meer leeft binnen organisaties. Vandaar dat we dit graag delen met iedereen die vragen heeft rond het uitwerken van een menopauzebeleid.

 

We willen nog graag benadrukken dat de menopauze niet alleen kommer en kwel is. Het is de overgang naar een nieuwe fase. We sluiten dan ook graag af met een oud Lakota spreekwoord:

Als een meisje begint te menstrueren, ontdekt ze haar kracht
Als een vrouw moeder wordt, gebruikt ze haar kracht
Als een vrouw menopausaal wordt, dan wordt ze haar kracht.

Ontdek meer artikels