Als klinisch psycholoog en loopbaanbegeleider uit Bouwel bekijk ik elke situatie door twee brillen: die van coach en die van psycholoog. Deze dubbele aanpak verrijkt het loopbaantraject enorm. Mijn benadering is geworteld in systeemtherapie, wat betekent dat ik niet alleen naar de individuele persoon kijk, maar ook naar hun bredere leefomgeving. We leven immers niet in isolatie.
In mijn praktijk kom ik als psychologe vaak in contact met burn-out, stress- en/of werk gerelateerde problemen, onzekerheid, perfectionisme, … Daarnaast merk ik ook dat veel cliënten moeilijkheden ondervinden met het afstemmen van werk en gezin of dat ze nood hebben aan het verfijnen van bepaalde vaardigheden die ze op de werkvloer kunnen inzetten zoals communicatie, grenzen stellen, assertiviteit, …
Aan het begin van mijn carrière bekeek ik deze dingen uitsluitend vanuit een therapeutische bril. Dit betekent dat ik op zoek ga naar al dan niet onderliggende oorzaken. Dat ik nieuwe vaardigheden aanleer of bestaande vaardigheden verfijn, met als doel om zowel met moeilijke situaties in het heden om te gaan, en ook om herval naar de toekomst toe te voorkomen. Gaandeweg groeide ook de nieuwsgierigheid om naar deze dingen te kijken vanuit een meer coachende bril, waarbij er eerder gewerkt wordt vanuit de positieve psychologie, talenten, waarden en normen, valkuilen, …
Het lijkt me een meerwaarde om beide brillen te combineren en te integreren, om cliënten van daaruit nog beter op weg te helpen om zich goed te voelen in hun werkcontext.
Ik ben in 2010 aan de KU Leuven afgestudeerd als Master in de klinische en gezondheidspsychologie voor volwassenen. Mijn keuze om psychologie te studeren, was niet toevallig. Enerzijds wou ik graag iets doen waarbij ik anderen kon helpen. Anderzijds ontwikkelde ik tijdens mijn tienerjaren een bijzondere interesse voor de innerlijke belevingswereld van mensen. Wat anderen denken, voelen en wat hen drijft om bepaalde dingen al dan niet te doen, vind ik boeiend. Na mijn studies werkte ik als gezondheidspsychologe in een algemeen ziekenhuis en als zorgcoördinator voor personen met een verstandelijke beperking. Daarnaast richtte ik mijn zelfstandige praktijk op die sinds 2011 bestaat.
In mijn praktijk zie ik individuen, koppels en gezinnen met zowel chronische als acute (psychische) problemen. Omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis steeds uit te bereiden, volg ik een 4-jarig postgraduaat relatie-, gezins- en systeempsychotherapie.
Naast psychologe ben ik getrouwd en mama van 2 kindjes.
Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.
Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?